Thursday, August 20, 2009

スローフード Slow foods!

いつもザリトルカントリースクールのブログを見てくれていたという尚美さん!アンマリーのお宅でのレッスンは度々ブログにも登場していたので、今、ここに自分がいる~~~~~という実感に感動!ブログって、いくら遠くにいても様子が見れるって、すごいな~~~。メールのやり取りも何回もしていたおかげか、私も尚美さんを前から知っていたような気もする!そんな尚美さん。この月曜日から英語のレッスンを受け、このアメリカのカントリーアクティビティーを満喫していただいておりますが、尚美さんの英語。お話し好きで明るい性格+彼女の努力により生活に支障なし!今回はアンマリーに発酵食品についてのレッスンをしてもらいました。Naomi checks our blog so she saw Anne-Marie's kitchen even before she came to Wisconsin! She said ' I'm here~~~~~~~~~~~' She was excited just to be here! We e-mailed each other many times before she came from Japan to Wisconsin so I already feel like I have known her a long time!
Naomi has only been speaking English here in Wisconsin. Her open heart encourages her to speak English!! Today we learned about fermented foods!
レッスンの中では、バクテリアや菌を使っての発酵食品やスローフードの大切さを学んで頂きました!そういえば味噌も漬物も時間をかけてこそ体に良い食品となっていくんですね~~!現在はうそもの味噌?や梅干しが出回っていますが、あれは、味や感触だけが同じで、本来持っている素晴らしい効果は発揮できないのですね~~。時間をかけてこそ得られる食べ物の効果。大切にせねば!です!!こんな事知らないと、食生活ってなかなか変えられないってのが
現状ですよね、、、、。昔の人は偉い!それだけ時間にも余裕があった生活送ってたのかな、、、。
さて、今回はそんな発酵食品の中の一つ、サワークラウトを一緒に作ってみましょう。ちなみにサワークラウトを週に4回食した女性は74%も乳がんになる確率が少ないという事が調査でわかったとか!ということで、早速キャベツを千切りに。おっと、、、、カウンターが少し高いようです、、、、。アンマリーはデンマーク出身の背のたか~い、ゴールドのヘアーがとっても素敵な方。彼女はキッチンカウンターにもう一つ台を置きます。We learned about fermented food. Natural enzyme and bacteria break food down so that they are easier to digest. Every country has their own fermented foods. Traditional Japanese foods are great for that! Miso, Umeboshi, Soy sauce you name it! It is said that woman who eats sauerkraut 4 times a week has 74% less chance to get breast cancer! Well let's make Sauerkraut! Oh,,,,, Naomi needs a lower counter,,,,. Anne-Marie is from Denmark so she is tall and has beautiful golden hair! She put a lift on her kitchen counter!
少し低いテーブルへ移動していただきました!これで快適快適!台がなくても通常のアメリカのキッチンは日本よりも高く設定されているようですね。私はいつもキッチンに踏み台を置いてます!Yes! Naomi looks more comfortable on the lower table for cutting cabbage! Kitchen Counters in the USA are bit higher than Japanese ones. I need a stand in my kitchen to step on as well!

さて、キャベツをもんでいくと、水分がたっぷり出てきます!ビンに詰めて涼しいところで10日位保存するとサワークラウトの出来上がりです!キャベツの酵素や良い菌と塩だけで作りだすので、農薬を使って栽培されたものにはあまりこういったものが残っていないので、是非無農薬のものを使ってくださいね~!成功率が高まります!何とも言えないサワーなお味!うちもそろそろキャベツの収穫の頃だから、始めないと~~~!Massage cabbage!!! Oh, lots of water came out! Put them in a jar and leave it in a cool place for 10 days! It is easy to do but it takes a little time. Slow foods are easy and good for you! you should try taking more time with the foods in your life!!! We will have lots of cabbage from our garden soon! It's time for sauerkraut!!!

1 comment:

Lionel Messi said...
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