Monday, December 19, 2011

ミニピロシキ Mini Piroshki

クリスマスのパーティー料理に向けて試作中。今回はミニピロシキ。こういうフィンガースナックって好きだなー。I have been thinking about party menu for Xmas! I love finger snacky! 小さいから包むのがちょっと大変だけど、意外と簡単!このピロシキは揚げではなく焼き。1歳半の息子もパクパク食べてくれました!I made Mini Piroshki. It's easy and delicious! This time I baked instead of frying. My 18 month son also loved it!
お勧めだったのでレシピを Recipe mini 20 piroshki
ミニピロシキ20個分
生地
中力粉か強力粉 180g flour
牛乳 50ml Milk
バター10g Butter
砂糖25g Sugar
塩小さじ1/2 Salt t 1/2
とき卵 1 egg

☆ドライイースト 2g Dry yeast
☆お湯大匙1Warm water T1
☆砂糖一つまみ pinch of sugar

①☆の材料を合わせて10分置いておく Mix the ☆ingredients together and sit aside for 10min.
②牛乳を沸騰直前まで温めてバター、砂糖、塩をいれ、とき卵を入れる。Heat up milk until just before it boils and put butter, sugar, salt and an egg.
③☆と②を混ぜそれを中力粉に入れて10分混ぜてこね、2倍になるぐらいまで発酵。(約1時間)
Mixi ☆ and ② together and put in the flour. knead for 10 min and let it rise until double (about one hour)
④その間に中身を作る。Make the filling.
豚肉 about 1/4 lb、マッシュルーム、セロリ、人参、玉ねぎなどなどお好きなお野菜を一緒にいため、塩コショウ、白ワイン、少々のトマトソースにて味付け。stare fry pork mince, mushroom and your favorite veges such as celery, carrot, onion etc. Put little bit of white wine, salt, pepper and some tomato sauce (not too much).
⑤オーブンを200度に温めはじめ、発酵した生地を20等分にして10分置く(濡れふきんをかぶせておく)
Preheat the oven at 400F or 200 C and cut the dough into 20 piece and rest for 10min.
⑥麺棒で平らに延ばして中身を詰めて口を閉じる。Roll the pieces into disks and put the filling and fold in half moon shape and seal the edge using fork .
⑦オーブンで焼く13分焼いて出来上がり!Put them in the oven for 13 min!
いっぱい作ったら冷凍もできるのでかなりお勧め!If you have too many, you can just freeze them!

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