I brought my pasta machine,which I bought in Italy 1998, from Japan this time. I went to Italy to study Italian and I found it at my favorite Kitchenware shop in Firenze. I visited there every day after school and I bought it knowing we can buy in the US or Japan,,,,! Anyway, after our moving into town, finally I had time to make home made Pasta! Semolina 100% PASTA!! It's so easy too!
ついでなので違うサイズも作っておこうと。
Other sizes too!
今回は牛肉の赤ワインソースにて頂きました!
Fettuccine beef and red wine sauce!!
材料 2人分 ingredient セモリナ粉 200g Semolina 200g 卵 100g(約2個) Eggs 100g (about 2 eggs) オリーブオイル 小さじ2 Olive oil 2 teaspoon
塩少々 little bit of salt
1 セモリナ粉をボールに入れて真中にくぼみを作って残りの材料を入れる。Put semolina in a bowl and make a dip or a pocket then put rest of the ingredient in there.
2 10分ほど混ぜながらだんだんなめらかなドウにてのひらでこねていく。Knead it about 10 min until nice and smooth.
3 ラップに包んで冷蔵庫で一晩寝かせる
put in a fridge one night. 4 2つに切り分けて、麺棒で1cm弱位まで延ばして、そのあとはくるくるとパスタマシーンへ。Cut into 2 and make it about 1 cm thick by rolling pin then use a pasta machine.
(はじめは一番太いサイズにし、だんだんと好みの細さにする)(Try the thickest size first)
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2 comments:
パスタマシーンで生パスタを作るなんて!!
日本から持っていったんだぁ。
パスタって作った事ないけど簡単に出来るんだ。
モチモチしてて美味しそう。
おっと!ともった!!
コメント入力成功やね!
パスタはとっても簡単だよん20分もあれば仕込みはOKやし後はのばして切るだけだしね~~~~
挑戦してみてちょ~~~!!
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