今日は日曜日。朝からぷ~んとなんだかいいにおい!と思ったら、クロービスがパンケーキ(ホットケーキ)を作ってくれていた!ちなみに毎日の朝ご飯はクロービスの当番。Sunday morning. Something smells so good. I went down stair and saw Clovis was making pancakes!!! How nice!!! Breakfast is his everyday gig.
最後にウィスコンシンのオーガニックバターを載せる。クロービスめっちゃ真剣。パンケーキは人生の中で数万個作ったというクロービスにはやはりこだわりがあった。混ぜ方、分量ははからず感覚で。作っている間にすでにできたケーキが覚めないように温めたオーブンの中に保管。ソフトで空気の入り具合が程よくって。なかなかやるや~~~ん!His face was totally serious for putting some Wisconsin Organic butter on it. He has made millions of pancake in his life so he is quite picky for pancakes.
地元のメープルシロップをた~っぷり贅沢にかけて! う~~~~~~~~んこれはおいしい!このメープルシロップも、しっかりと煮詰まった非常に濃いメープルシロップ。
ちなみにいつもの朝の定番メニューは、トーストにクロービスはマーマレードとチーズを載せて。スウェーデンに行った時に皆がこうやって食べているのみてからはまってるんだって。でも意外とおいしい!私はハニーかジャム。そしてコーヒーとスムージー。ウィスコンシンはベリーがたくさん取れるので、その日の気分で好きなベリーをヨーグルト、バナナなどと混ぜて!With the plenty of local maple syrup is so special. It's so appreciable! Our breakfast is usually toast (Clovis have with butter,marmalade and cheese and I have with butter and honey or jam), Smoothie with berries, banana and yogurt!
パン作りは私の当番。サワドーブレッドに最近はまってます!ドライイーストを使わず、空気中からイーストを集めて作るパン。至って簡単で、小麦粉と水をビンに入れて3日もすれば集まってるはず!でも御覧の通り、ぷく~っと気持ちよく膨らんでくれる!手を加えない自然そのもののイーストなので、小麦粉の分解もしっかりしてくれて体にいい!それに、味わいも深い。ザリトルカントリースクールのクッキングの先生アンマリー曰く、こういう自然分解プロセスをしっかりしたものを食べることで、アレルギーもなくなり、消化がよくなり、健康を保てるんだって!年を追うごとに難しくなる消化システム。今からできる事ははじめよ~っと!Bread baking is my gig. Recently I became a big fan of sourdough bread. Instead of using dry yeast, we correct natural yeast from the air. Put some flour and water in a jar and wate for 3 days! It's just simple process. But look at the photo! It rises so well and easy! One of our cooking teacher said that it breaks wheat so well and it become very easy to digest. It takes your allergy away and keeps you healthy! As we get order it get more difficult to digest. I love healthy food and it is not only for my health but also I enjoy cooking, growing good foods!!
噛めば噛むほど味わい深いサワドーブレッド!売っているサワドーブレッドはちょっと酸味がききすぎるので苦手だったけど、これはいける!
ウィスコンシンはすっかりベーキングの季節になりました!
It's baking season! Oh, I feel like it's already winter here in Wisconsin!
Monday, October 5, 2009
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