Monday, June 6, 2011

ヤギの乳しぼりとチーズ作り&マイクロビオティック Goat Milking and CHeese making/ Macrobiotic Cooking

朝8時。毎日デニースはヤギの乳しぼりを行います。8 AM. Denise milks her goats everyday.
彼女が絞ると簡単に見えるんだけど、意外とに難しい!It looks easy when Denise does it but it is not so easy. ミルクの後は感謝の気持ちを込めてブラシをかけてあげましょう!After milking, we thank and groom the goats!
大自然の中で伸び伸びするとリラックス出来るのは動物も人間も一緒だね!Human and animals both are more relaxed in nature!
今回はデニースにゴートチーズの作り方を教えてもらいました。ヤギのミルクと言うと癖があるイメージだけど、絞りたては本当に癖がなくすっと飲める。牛乳に比べると脂肪分も少ない。Now we are making goat cheese! When we buy goat milk at store, it has a strong taste but fresh goat milk is very different. It is so smooth and I like it a lot! Also it has less fat compare to cow's milk.
豆腐をご自宅で作るというKさん。チーズ作りは豆腐作りに似ている?!Ms K makes Tofu at home. She said making cheese is very similar to making Tofu!
沢山の動物にも出会えてよかったね!We got to see a lot of animals!
デニースは飼っている羊のウールから毛糸も作っている。Kさんも少しトライしてみました!これまたデニースがすると簡単そうだけど、、、。Denise makes beautiful yarn from her sheeps wool!
さてさて、K君は動物がとってもお気に入りのようで、次のマイクロビオティックの先生のお宅でも動物に夢中!動物ブログを作ると張り切っていました!K君の取る動物の写真はなかなかセンスがある!楽しみだな~He loves animals. He said he will create an animal blog! He took a lot of photos and they are very good. I can't wait to see his blog soon!!
日本でマクロビを少々勉強されたKさんは今回は’アメリカのマクロビ’をテーマにクラスを受けられました。She took a couple of Macrobiotic class in Japan but today she is learning the American way!
旬の食材、地元の食材を使って、バランス良い食事、毎日続けていきたいですね!
Cook with Seasonal and local foods and keep a variety of colors and food preparation styles on your plate at every meal. the variety is key!

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