Friday, September 10, 2010

ヘルシーブレッドとスープ Healthy bread and soup

この日はジェーンとブレッドベーキング。全粒小麦粉、砂糖の代わりにソルガムを使ってのヘルシーブレッド!Healthy whole wheat bread baking with teacher Jane. We used Sorghum instead of sugar to make the bread moist and yummy!!
パンを発酵させている間今度はスープの材料をガーデンからゲットしに!うわ~とってもいい天気!秋の初めのこんな日はとっても心地が良い!While the bread is raising, we went to her garden to pick some leeks and Sorrel!! It's very nice weather today! Wisconsin Blue and Green! I love it!
これが今回のスープのメインで使うソレル。日本にもあるのかしら?!とちえこさん。味見をしてみると??!!うちの娘も食べてました!とさすが。日本ではスカンポとも呼ばれていて、山に行くと見かけるそうです!ちえこさんのお嬢さん達もきっと伸び伸びとした素敵なご家庭で日々過ごしてこられたんですね!イエロードックという名でも知られていて、このソレルの根っこには鉄分がとっても豊富なので、妊娠中は私もナチュラルサプリメントとしてとっていました。This is the sorrel. Chieko said "I wonder if we have it in Japan?" I wondered too? Then we tasted it and she said "Oh yes, my daughters used to eat it when we went hiking in a mountains and it's called 'SUKANPO' in Japanese". I didn't know that!! It is also popular as Yellow Dock. The sorrel roots have a lot of iron, so I used to take it in tablet form when I was pregnant!

葉っぱにはビタミン、ミネラルが豊富でとっても体に良い!野草って素敵ですね!The leaf part has a lot of vitamins and minerals. It is very good food for you. Wild food is amazing!
これにジャガイモ、リーク、チキンブロスを混ぜ、塩で味を調節して、ミキサーにかけて出来上がり!We cooked Leeks, Potatoes and Sorrel together and added chicken broth and salt then blended it all up!
パンもおいしく焼けました!now the soup and our bread are done! Wow yummy!!
ジェーンがビン詰めして蓄えている食料コレクション。アメリカの田舎の家庭の中を覗けましたか?!
Jane showed her basement full of canned food to her. Did you enjoy getting a peak at the American Country life Chieko??!! Thanks Jane!!

No comments: