Wednesday, December 17, 2008

Ristrante Michiko in Nozawa 野沢の食 リストランテ みちこ

野沢温泉は今オーストラリアをはじめ沢山の外国人の方々が訪れています。野沢には美味しいものもたくさんあって、みんな日本に来てから体重が順調に蓄積さ れているようです。野沢温泉内には主日本食のお店が多く、そして洋食屋さんがちょこちょことあります。今日は’ビラ野沢’特別 ディナーとして、’ミツバチまあ家’というロッジの仲良しご夫婦池田さんと奥さんみちこさんが用意してくれました!まずは畑に行ってお野菜の収穫!
There is so much great foods in Nozawa. Lots of travelers are gaining weight here in Japan. Nozawa has a lot of Japanese restaurant such as soba, udon, ramen, jingisukan(Mongolian BBQ) and other typical Japanese foods. We have a few western restaurants here in town as well. Today, we had the Ikeda family to cook a special dinner for our clients! They took me to their farm and picked some vegetable for our dinner!
とれたて新鮮の有機お野菜!う~~~~たまりませんな~~~!一つ一つのお野菜の味が本当に濃い!早速お野菜スティックでポリポリとつまみ食い!They are so fresh and taste so great!
じゃーん!みちこさんは何でも作ってしまいます!ピザも生地、ソースも手作り、ソースのトマトは自分たちの畑で育ったもの。Chef Michiko cooks everything. The pizza is made from scratch. They grow tomatoes on their farm and made the sauce as well. It's so gorgeous!!
お箸を片手に和洋折衷のお料理を楽しむお客さん達!
2日目は主に日本のお母さんの味。ロッジ長野のスタッフティムとフィーも今日は見習いに!
Everybody was enjoying the western/Japanese dinner with chopsticks! The second day, our clients wanted to have typical Japanese dish, like mom would make. Tim and Fi from Lodge Nagano came to help too!
ティムしっかりね~~ Ganbare~ Tim!


今日のメニューはお稲荷さん、お野菜のてんぷら、すき焼き、餃子、ピザ、カボチャのポタージュ、そして、みちこさんご自慢のワッフルで締めくくり!アイスクリームとチョコソースをのせて出来上がり!このワッフルの生地もイーストで発酵させるからふわんふわんワッフルです!
Today's menu is Inari, Vegetable Tenpura, Sukiyaki, Gyoza, Pizza, Pumpkin supe and Michiko's waffles with vanilla Ice cream and chocolate sause!
池田さん、みちこさん、本当にありがとう!みんな今まで食べた中で一番おいしかったっていってたよ~!
Everybody said it was the best meal! Thank you so much Ikeda san and Michiko-san!

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