Wednesday, September 17, 2008

Cooking at YIHS クッキングクラス @ YIHS

今日は3人とも地元のwaldorf (inspire )schoolであるYouth Initiative High Schoolのクッキングクラスへお仲間入り。アメリカの学校は9月にスタートし、今日は学年スタートの第2日目。全校生徒4学年約50名ほどの小さな学校。モーニングミーティングにはみんなが参加。生徒自ら作る学校という事で、今日のミーティングではバイトの募集なんかもあり。最もこのバイトをすることにより、学校にもお店やファームなど働いたところから学校の資金が少し寄付され、今後の資金となり、また街のコープさんでは日にちを決め、その日の売上の何パーセントかが学校の資金に回るように寄付されたりと、町全体で学校をサポートしているという感じがします!もちろんだからこそハイスクールの生徒達も一生懸命ボランティアなどで恩返しをします。
Taka, Aiko and Iyo joined a cooking class at Youth Initiative High School (Waldorf inspire). In the USA they start school from September so today (3rd of Sep) is their second day! There are about 50 students. They have morning meeting everyday with all together! This school is made and run by students. Sometimes they do fundraising by selling something they made, working on a farm etc.
今日はアップル/ナシのクランブル作り。その前に明日の授業ではCanningと言ってビン詰めで保存する方法のプレップをしました。この辺りでは冬は寒く収穫物がありません。夏の間に沢山収穫したものをビン詰めにして冬に備えます。もちろんスーパーなどでほかのエリアから運ばれますが、やはり地元のもの、安全な食材を選べるのはいいですね!
Today's menu is Apple/pear crumble! Also they did prep for next day. ' Canning'. In Wisconsin, it get very cold so we can't grow foods so we can foods that we harvest in Summer time for winter!
さて作業開始!Let's start!
新入生に交じって。今日は二学年一緒の授業です。
With freshman! The class has 13 and 14 grade.
出来上がりは?!
おいし~~~~~~~
Yummy~~~~~~~~~

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