Tuesday, July 14, 2015

ガーリックの収穫!Girlic Picking day!


今日はガーリックの収穫をすることにしました!Let's pick garlic!


 二人のヘルパーさんがいて助かったー。ティオをバックパックに入れてさ、みんなでがんばるぞー!ちなみに100個以上あります。I had two great helpers plus one little one on my back. We have more than 100 garlics!


お兄ちゃんのフィンはすでにお部屋でおもちゃ遊びしてましたが、キイはせっせこと一輪車でおうちまで運ぶのを手伝ってくれました。After we picked, Finn was already inside playing with toys but Kii helped carrying to our wood shed.

 わーい!これで今年もたっくさんガーリックたべるぞー!ちなみに風邪をひいたときには生のにんにくを丸呑みするのがおすすめ。どんな薬よりも効くといわれるガーリック!病み上がりの私はさっそくいただきました。We love garlic! I had a cold so I took raw garlic this is better than medicine!


 その後も、ひい続きランチ用に人参をゲット!キイは人参めっちゃ大好き。Kii and I decided to pick some carrots for lunch!

人参洗ったとたんにかぶりついてました。Kii loves carrot. I just washed them and right away he grab one and ate it!
 
さ、次はランチを作ろう。 せっかくだからボーイズ達にも手伝ってもらおう。フィンが作ったドレッシング。弟君はなんでも兄がやることを真似したがるのですでに完成してるけど引き続き混ぜ混ぜしてもらってます。ブロッコリーにつけて味見をしてもらうと、次から次へとドレッシングにつけたブロッコリーをもりもり食べていたキイでした。Boys love to help making salad. Finn makes very nice dressing. Kii of course wants to do the same thing that Finn does. I asked him to keep mixing the dressing though it's already done and he loved it! I also asked Kii to taste it with broccoli and he ate probably 10 of them. (Remember this is just for tasting!!) I do not mind at all!
 
さすが5歳にもなるといろんなことができますね~ 5 years old can help a lot!


 
自分で作ったサラダ!これから手作りドレッシングをかけていただきまーす!We made our very own salad!!
 キイも自分で盛り付けして、いっただきまーす!I did too!
 うわ~全部自分で食べた!(普段はママやパパに手伝ってもらわないと食べ終わりません)こうして自分で作らせるとおいし~って何回も言いながら食べてくれます!It's magic! They ate it all by themselves! (We usually have very hard time for them to eat food by themselves.)

No comments: