Wednesday, May 26, 2010

春の喜び!Happiness of Spring!

ウィスコンシンに戻ってきてからの楽しみの一つはガーデンとオーガニック食材が並ぶビロクアファーマーズマーケット。久し振りに地元の人に会えるのも楽しみ!One of my favorite things in Wisconsin is going to Viroqua Market. Lots of great foods and also we can see our friends too!これから私たちのガーデンも植えつけをしなければ!と思っていると、冬を越して生き延びた西洋ホウレンソウがこーんなに大きくなっていた!ウィスコンシンの厳しい冬を乗り越えただけあって、茎の部分とかもほーんと太い!早速サラダに入れて食べちゃいました!We will have to start our garden too but look! It's a huge spinach!! It survived the cold cold winter and came out!! Of course we ate it right away! It was so good!
いつもは5月の中旬あたりではアーミッシュと数件のファーマー達が出展しているファーマーズマーケットも、早く訪れた春のおかげで、たくさんのお店が既に出ていた!Usually there are Amish families and a few farmers here in May because it is a bit early for most of the vegetables but this year, spring came very early so there are already many vendor! And quite a lot of people around too!
ザリトルカントリースクールのファーム、ホームステイファミリーでもあるエイドリアン発見!今、アスパラガスがほんとおいしい季節です!彼女は、お隣に住むアーミッシュと一緒にCSA(ファーマーと直接提携して毎週新鮮なオーガニックお野菜箱が届けられる)を始めた!エイドリアンの専門は、サワークラウト。他にもキムチやコンブーチャという発酵飲料など自然ヘルシー食品を作っている!www.organicpowerkraut.com
Adrienne is one of our teachers and home-stay family hosts for the little country school. She makes really good sauerkraut! This year, she started CSA with her neighbor Amish family!
5月の楽しみの一つはルバーブ。生で食べるとすっぱ~いんだけど、この自然の酸っぱさが私は好き!通常は、もうすぐ時期のイチゴ(6月ぐらいかな)などと混ぜてジャムにしたり、パイやマフィンにしたり、ヨーグルトに入れて食べたり。ルバーブは春、一番初めにお菓子に使える食材なので皆が楽しみにしている!Rhubarb is the first food of the year that we can use for sweets here in Wisconsin! Usually we make jam with strawberry,pie, muffin, or just simply eat with yogurt.
というわけで手っ取り早いマフィンに入れてみました!ほんと、切って入れるだけの簡単簡単マフィン!I just put in Muffin. It is so good!!!
土曜日はアーミッシュドーナッツ、日曜日はクロービスのパンケーキが定番朝ご飯の我が家。ファーマーズマーケットで早速メープルシロップをゲット!やっぱりウィスコンシンのメープルシロップが一番だわ~!Our breakfast on Saturday is Amish doughnuts and Sunday is Clovis' pan Cakes. We got Maple syrup that is just made in March at the farmer's market. I really think Wisconsin Maple syrup is the best!!
イチゴは昨年摘んで冷凍していたものをそのまま解凍しただけ。イチゴの酸味と3月にできたてのメープルシロップの甘みのマッチが何とも言えない!ウィスコンシンって、ほんとおいしいものがたくさんあって幸せ~~~~~!We picked a lot of strawberries last year and froze them. they are still tasty! Especially with the maple syrup! Wow it is impossible to be on a diet in Wisconsin!!


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