Tuesday, August 26, 2008

Nutritious cooking! 栄養たっぷりクッキング!

すっかりブログが遅れていますが、引き続きご愛読をよろしくどうぞです!!
今日はアンマリーのクッキング教室大人編。アンマリーとウィルの家は大自然のど真ん中。まずはサラダに使う今が旬のブラックベリーを摘み取りに10分ほどのハイキング!マイナスイオンたっぷりの緑に囲まれたこんな敷地を持ってるなんてうらやまし~~!
Anne- Marie Cooking
Anne-Marie and Will have a beautiful home. Their land is huge! We went for hiking and picked some black berries!!ワイルドに実るこのブラックベリーはブルーベリーとほぼの味効能があり、とっても体によし!
Black berries grow wildly and are very nutritious!!
その後は彼女のご自慢のガーデンよりサマーベジタブルをピッキング!とれたて新鮮!!
After that, we pick some summer vegetables from her garden!
チャパティーというインドのパンを作ります!けいこちゃん、初めて作るパン。昨日英語の授業でやったボキャブラリーを最大限に使いながらせっせとチャパティーを作ります!
Making Chapatti (a kind of bread from India)! Students learned the vocabulary for the cooking class in their English class' earlier in the week. Keiko's English listening skill are already improving tons!! She is amazing!



うわーーー!!火に直接かけて中に空気がぷくーーーーっと入るんですね~~~ちゃんとコツも教えてくれました!
How fun!!
She taught us the Key to making the bread puff up!
じゃーん!チャパティの完成です!
この他に夏野菜の炒め物、今が旬のスウィートコーン、レンティルに、ブラックベリーとスイカにメープルシロップをかけたサラダ!それぞれの食材の栄養素をはじめ、調理の仕方や食材の組み合わせ、などなど、栄養講座をたっぷり受けました!ランナーであるけいこちゃんも、興味心身!これからの食生活を見直すとっても良いきっかけとなりました!とのことでした!
Chapatti!!! Also we had Lentils, Fried Summer vegetables, Sweet corn, Black berries and watermelon with Maple syrup sauce on fruits salad!!
We also learn about the nutritional values, the combination of foods and the ways of cooking them. Keiko is long distance runner and she realized the importance of foods for her bodies health!!

2 comments:

Anonymous said...

チャパティー?美味しそう~~~っ!私も作ってみたいよ・・・ナンは作ったことあるんだけど、家でも作れるカナ?
ブルーベリーもカラダに良さそうね♪
私は来月末、さだっちと長野の蓼科へ行くのが楽しみ☆
マイナスイオンを吸ってきま~す!
(*^^*)

Keiko&Clovis said...

おーーー!!たっぷりマイナスイオンあびておいで~~~
チャパティーはコツがあるんだよ~~~~
フライパンでしっかり裏表あっためてから火であぶるとぷくーーーって膨らむよ!!
家でもつくれるよん!!